Απόφαση για Επικείμενη δίκη του Δημάρχου Πατρέων κ. Κ. Πελετίδη

Ο  Πρόεδρος  της  Π.Ε.Δ.  Δυτ.  Ελλάδας  κ. Γ. Παπαναστασίου,  ενημέρωσε  το  σώμα  σχετικά  με   την μήνυση που υποβλήθηκε  από τέως βουλευτή της Χρυσής Αυγής  κατά του Δημάρχου Δ. Πατρέων κ. Κώστα Πελετίδη με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος. καθώς υλοποιώντας και αντίστοιχες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου δεν διευκόλυνε τη δράση της Χρυσής Αυγής.

 Το  Δ.Σ.  μετά  από  διαλογική  συζήτηση

        Αποφασίζει  Ομόφωνα:

 

- Να εκφράσει την συμπαράστασή του στον Δήμαρχο Πατρέων κ. Κώστα Πελετίδη στην επικείμενη δίκη.

 

- Να εκδόσει το παρακάτω ψήφισμα:

 

       «Ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης παραπέμπεται σε δίκη στις 13 Φλεβάρη ύστερα από μήνυση τέως βουλευτή της Χρυσής Αυγής με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος. Δικάζεται γιατί, υλοποιώντας και αντίστοιχες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου δεν διευκόλυνε τη δράση της Χρυσής Αυγής.  

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά σε μια από αυτές, την υπ. αρίθμ. 400/2015 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου: « (…) Όσον αφορά το αν υπάρχει ή όχι δικαστική απόφαση για το χαρακτηρισμό ως εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, υπάρχει κάτι πιο ισχυρό. Η ιστορία του λαού μας, που πλήρωσε με φόρο αίματος το φασισμό. (…) Ο εγκληματικός της χαρακτήρας εκπορεύεται από τη ναζιστική της ιδεολογία, που ποτέ δεν έκρυψε.  (…)». 

Σημειώνουμε ότι η εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής περιγράφεται αναλυτικά και εμπεριστατωμένα στο με αριθμό 215/2015 παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθήνας, με το οποίο παραπέμφθηκαν οι βουλευτές - ηγέτες της, μεταξύ των οποίων και ο μηνυτής, σε δίκη που είναι ήδη σε εξέλιξη, για τα κακουργήματα της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, καθώς και μια σειρά άλλων εγκλημάτων, τα οποία διέπραξε, μέσω των ταγμάτων εφόδου που έχει συγκροτήσει. 

Αυτή η εξέλιξη είναι επικίνδυνη, συνολικά για το λαό. 

Απαιτούμε, με βάση τα παραπάνω να σταματήσει τώρα η δίωξη του Δημάρχου Πατρέων και να αναλάβουν προς αυτή την κατεύθυνση ανάλογες πρωτοβουλίες η κυβέρνηση και οι αντίστοιχες κρατικές υπηρεσίες». 

Η ως άνω απόφαση είναι και προς αξιοποίηση για συλλογή υπογραφών.

Βρίσκεστε εδώ: Home Θέματα Δ.Σ. & Αποφάσεις Απόφαση για Επικείμενη δίκη του Δημάρχου Πατρέων κ. Κ. Πελετίδη