Έκθεση Αγροτικών Μηχανημάτων & Προϊόντων Αχαϊκής Γης του Δήμου Ερυμάνθου

 Η «Έκθεση Αγροτικών Μηχανημάτων – Εφοδίων και Προϊόντων Αχαϊκής Γής» που διοργανώνει ο Δήμος Ερυμάνθου, ετοιμάζεται να σας υποδεχθεί και φέτος στο Γήπεδο της Χαλανδρίτσας, από την Πέμπτη 13 έως την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, το Επιμελητήριο Αχαΐας και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Χαλανδρίτσας.

Στη φετινή διοργάνωση, η οποία παρουσιάζεται διευρυμένη και ανανεωμένη, θα δώσουν το παρόν εκτός από τους εκθέτες των Αγροτικών Μηχανημάτων και Εφοδίων, Αχαιοί παραγωγοί Τοπικών Προϊόντων, καθώς και Εταιρείες που προσφέρουν και προωθούν Υπηρεσίες και προϊόντα, δίνοντας φέτος έμφαση στις Α.Π.Ε (Ανανεωμένες Πηγές Ενέργειας).

Στα πλαίσια της Έκθεσης παρουσιάζονται ενημερωτικές ημερίδες με θέματα που αφορούν τις νέες καλλιέργειες, την τυποποίηση, κ.α. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και να απολαύσουν τις διάφορες άλλες εκδηλώσεις (χορευτικά, δρώμενα, μουσικές βραδιές, κ.α.) που πραγματοποιούνται παράλληλα με την Έκθεση.

Ημερίδες (στο χώρο εκδηλώσεων της Έκθεσης)

Πέμπτη 13 Σεπτέμβρη,

20:00 «Τυποποίηση και Εμπορία Αγροτικών Προϊόντων» Παρουσίαση: Πρόεδρος της Ε.Α.Σ. Πατρών, κ. Δ. Παρασκευόπουλος, Καρπάνος Νικόλαος, Προϊστ. Οινοποιείου & Κοκκίνης Νικόλαος, Προϊστ. Τμήμ. Εμπορίας Ε.Α.Σ. Πατρών.

21:00 «Παρουσίαση παρασκευής παραδοσιακού σαπουνιού με ελαιόλαδο». Παρουσίαση: Παν/της Δαμουλιάνος & Ιωάννα Μοσχονά.

Παρασκευή 14 Σεπτέμβρη,

20:00   «Εγκαίνια Έκθεσης»

Σάββατο 15 Σεπτέμβρη,

20:00 «Εναλλακτικές καλλιέργειες: Γκότζι Μπέρι, Στέβια, Αρόνια, Ιπποφαές»

Παρουσίαση: Δημήτριος Φλίγκος

21:00 «Τα αρωματικά - φαρμακευτικά φυτά ως εναλλακτική πρόταση για τον τομέα της γεωργίας. Παρόν - Προοπτικές» Παρουσίαση: Ντζάνης Ηλίας, Γεωπόνος

 

Κυριακή 16 Σεπτέμβρη,

20:00 Παρουσίαση του «Καλλιεργητικού Πλάνου» της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας από τη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Π.Δ.Ε.

  1. v«Στρατηγική της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας για τον Πρωτογενή Τομέα»: Γεώργιος Αγγελόπουλος Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης & Αγροτικής Οικονομίας
  2. v«Δυνατότητες Ανάπτυξης της Κτηνοτροφίας στο Δήμο Ερυμάνθου»: Κωνσταντίνος Μήλιος διδάκτωρ Παν/μίου Ιωαννίνων, Κτηνίατρος Δ/νσης Κτηνιατρικής Π.Δ.Ε.
  3. v«Υφιστάμενη κατάσταση & προοπτικές της Φυτικής Παραγωγής & Μελισσοκομίας στο Δήμο Ερυμάνθου»: Γιώργος Καλαντζόπουλος Γεωπόνος Msc, Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας Π.Δ.Ε.

Παράλληλα κάθε βράδυ, χορευτικά τμήματα από την περιοχή και τους άλλους Δήμους της Αχαΐας, παρουσιάζουν παραδοσιακούς και λαϊκούς χορούς.

Ωράριο λειτουργίας:

Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο: από 17:00 έως 23:00

Κυριακή: Πρωί από 10 έως 13:00 και απόγευμα από 17:00 έως 23:00

Ο Δήμαρχος Ερυμάνθου Θάνος Καρπής, καλεί τους δημότες του Δήμου και όλους τους Αχαιούς, να επισκεφθούν την μοναδική στο είδος της Έκθεση που διοργανώνεται στην Αχαΐα, η οποία αποτελεί σημαντικό ενημερωτικό βήμα για τους παραγωγούς και τους καταναλωτές και επιδιώκει να αποτελέσει αναπτυξιακό και πολιτιστικό γεγονός για ολόκληρη την Αχαΐα.

Στο χώρο λειτουργούν:

  • «Έκθεση Παραδοσιακών Αγροτικών Εργαλείων & Ειδών Λαϊκής Τέχνης»
  • Ταβέρνα και Καφετέρια
  • Κάθε απόγευμα 7-9: για τους μικρούς μας φίλους, βόλτες με άλογα Σχολής Ιππασίας
  • Κάθε βράδυ 23.00: Κληρώσεις με πλούσια δώρα για όλους τους επισκέπτες.
Βρίσκεστε εδώ: Home Ανακοινώσεις- Ενημέρωση Έκθεση Αγροτικών Μηχανημάτων & Προϊόντων Αχαϊκής Γης του Δήμου Ερυμάνθου