Κινητοποιήσεις αιρετών & εργαζομένων


ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ Η Π.Ε.Δ. ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

 

ΠΑΥΛΟΣ ΜΟΣΧΟΛΙΟΣ: Τα συλλογικά όργανα της αυτοδιοίκησης δεν αποτελούν πεδίο επικοινωνιακής πολιτικής και χώρο διαφυγής από τα αδιέξοδα τα οποία κάποιοι αντιμετωπίζουν, είναι όργανα προβληματισμού και σύνθεσης απόψεων για το παρόν και το μέλλον του θεσμού.

 

 

Το πλαίσιο, στο οποίο θα πραγματοποιηθεί η κινητοποίηση αύριο, Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου, αποφάσισε το Δ.Σ. της Π.Ε.Δ. Δυτικής Ελλάδας που συνεδρίασε εκτάκτως, την Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου, στην Πάτρα.

Ο πρόεδρος της Π.Ε.Δ. Δυτικής Ελλάδας κ. Παύλος Μοσχολιός , στην εισήγησή του, τόνισε, ότι η κυβερνητική πολιτική δεν έχει διαφοροποιηθεί σε σχέση με το Μεσοπρόθεσμο και τις διατάξεις του Μνημονίου, Πράξεις Νομοθετικού περιεχομένου (επιτροπεία- παρατηρητήριο) και τη διαθεσιμότητα των υπαλλήλων. Σε ότι αφορά, τα οικονομικά ζητήματα, παρ ότι η κυβέρνηση έχει ήδη αρχίσει να αποδίδει οικονομικούς πόρους παραμένουν σε υστέρηση θεσμοθετημένοι πόροι, (ΚΑΠ Δεκεμβρίου).

Συνεπώς, όπως επισήμανε ο κ. Μοσχολιός, η αυτοδιοίκηση πρέπει να συνεχίσει τις κινητοποιήσεις, όπως άλλωστε έχει αποφασίσει η γενική Συνέλευση της Π.Ε.Δ. Δυτικής Ελλάδας και η ΚΕΔΕ στο συνέδριό της. Μετά από διεξοδική συζήτηση το Δ. Σ. της Π.Ε.Δ. Δυτικής Ελλάδας αποφάσισε αύριο, Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου στις 10:30 π. μ. να πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου - Δυτικής Ελλάδας & Ιονίου με τη συμμετοχή Δημάρχων, αιρετών και εργαζομένων στους Δήμους και να επιδοθεί ψήφισμα στον Γενικό Γραμματέα κ. Μανώλη Αγγελάκα σχετικά με όλα τα ζητήματα που απασχολούν την αυτοδιοίκηση. 

Διευκρινίστηκε ότι στο πλαίσιο της αυριανής κινητοποίησης, οι Δήμοι της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, με απόφαση του Δημοτικού τους Συμβουλίου, μπορούν να παραμείνουν κλειστοί. 

Επίσης, αποφασίστηκε, το επόμενο διάστημα τα μέλη του Δ. Σ. της Π.Ε.Δ., να πραγματοποιήσουν ενημερωτικές επισκέψεις στα Δημοτικά Συμβούλια και να ενημερώσουν τις τοπικές κοινωνίες για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η τοπική αυτοδιοίκηση. Επίσης, να ζητήσει από την ΚΕΔΕ να επισπευστούν οι διαδικασίες για την διεξαγωγή του Τακτικού Συνεδρίου της. 

Ο πρόεδρος της Π.Ε.Δ. κ. Παύλος Μοσχολιός, μετά το τέλος της συνεδρίασης έκανε την εξής δήλωση: 

 

«Όλοι οι αυτοδιοικητικοί γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι μοναδικό θέμα της συνεδρίασης της ΠΕΔ ήταν η οργάνωση της κινητοποίηση της Τετάρτης, στο πλαίσιο των αποφάσεων της Γενικής Συνέλευσης της Π.Ε.Δ. και της ΚΕΔΕ.

Τα συλλογικά όργανα της αυτοδιοίκησης είναι όργανα προβληματισμού, σύνθεσης απόψεων, επιδίωξης των μεγαλύτερων δυνατών συγκλίσεων και τελικά αποφάσεων για το παρόν και το μέλλον του θεσμού. Δεν αποτελούν πεδίο επικοινωνιακής πολιτικής και χώρο διαφυγής από τα αδιέξοδα τα οποία κάποιοι αντιμετωπίζουν.

Καλώ τους συναδέλφους αιρετούς και τους εργαζομένους στους δήμους να συμμετέχουν μαζικά στην κινητοποίηση που θα γίνει την Τετάρτη στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου - Δυτικής Ελλάδας & Ιονίου».

 
Βρίσκεστε εδώ: Home Δελτία Τύπου Κινητοποιήσεις αιρετών & εργαζομένων