Δήλωση Προέδρου ΠΕΔ και Δημάρχου Αγρινίου κ. Παύλου Μοσχολιού

 

Ο Δήμαρχος Αγρινίου και Πρόεδρος της ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας κ. Παύλος Μοσχολιός με αφορμή το εικοσιτετράωρο κλείσιμο των δημοτικών υπηρεσιών με εξαίρεση τις κοινωνικοπρονοιακές δομές, σήμερα,  Δευτέρα 8 Ιουλίου, μετά από ομόφωνη απόφαση τις ΚΕΔΕ έκανε την εξής δήλωση:

«Οι Δήμοι της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, υλοποιώντας την ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. της Κεντρικής Ένωσης Δήμων κλείνουν σήμερα (Δευτέρα 8-7-2013) τις Δημοτικές Υπηρεσίες, (με εξαίρεση τις κοινωνικοπρονοιακές δομές),λόγω της συνεχούς υποβάθμισης της Αυτοδιοίκησης και των προβλημάτων που συσσωρεύονται στους Δήμους της χώρας.

Η απόφαση αυτή, αποτελεί μονόδρομο για την προστασία του θεσμού, τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και την προάσπιση των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. 

Οι τελευταίες κυβερνητικές αποφάσεις για διαθεσιμότητα δημοτικών υπαλλήλων είναι αιφνιδιαστικές, πρόχειρες, εχθρικές προς την Αυτοδιοίκηση και αμφίβολης αποτελεσματικότητας.

Η Αυτοδιοίκηση έχει συγκεκριμένη πρόταση για την κινητικότητα των υπαλλήλων της, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι λειτουργικές ανάγκες των δήμων με ορθολογικό τρόπο.

Διαδηλώνουμε την πλήρη αντίθεσή μας σε κάθε απόφαση που αφαιρεί αρμοδιότητες από την Αυτοδιοίκηση, πολύ δε περισσότερο όταν αυτές έχουν άμεση σχέση με την καθημερινή εξυπηρέτηση των κατοίκων και την εύρυθμη λειτουργία των τοπικών κοινωνιών.

Προασπίζουμε το άρθρο 102 τουΣυντάγματος, περί διοικητικής και οικονομικής αυτοτέλειας των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

Βρίσκεστε εδώ: Home Δελτία Τύπου Δήλωση Προέδρου ΠΕΔ και Δημάρχου Αγρινίου κ. Παύλου Μοσχολιού