Δελτίο Τύπου - Συνεργασία με ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ

Μια πολύ σημαντική παρέμβαση και στα θέματα πολιτισμού, αποφάσισε η Π.Ε.Δ. Δ.Ε  σε πρόσφατη συνεδρίασή της. Συνεχίζοντας μια παράδοση συνεργασίας  με τα περιφερειακά θέατρα της Δυτικής Ελλάδας, αποφάσισε την σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας, προκειμένου το θεατρικό του σχήμα, Άρμα Θέσπιδος  ανεβάσει την φετινή παράσταση ακόμα και  σε όλους τους Δήμους της Δυτικής Ελλάδας  αν αυτό καταστεί δυνατόν. 

Συγκεκριμένα το Δ.Σ της Π.Ε.Δ. αποφάσισε να  στηρίξει οικονομικά κάθε παράσταση για  κάθε Δήμο ο οποίος θα  εκφράσει ενδιαφέρον και συμφωνήσει να συμβάλει, για την υλοποίηση της . Με αυτόν τον τρόπο θα δοθεί η ευκαιρία στους κατοίκους και των πιο απομακρυσμένων περιοχών, εκεί που σχεδόν ποτέ δεν δίνεται αντίστοιχη ευκαιρία από τα ιδιωτικά θέατρα  να παρακολουθήσουν αυτό το πολιτιστικό αγαθό. Το έργο που πρότεινε το ΔΗ,ΠΕ.ΘΕ. κρίθηκε εξαιρετικά ενδιαφέρον αφού η επιλογή του έργου έγινε από την πολιτιστική παρακαταθήκη της περιοχής μας, είναι η εμβληματική Γκόλφω, κλασικό αριστούργημα της Ελληνικής Λογοτεχνίας, γραμμένο από τον δικό μας  προερχόμενο από την Νωνάκριδα, Σπυρίδωνα Περεσιάδη. Είναι γραμμένο με ιδιότυπη γλώσσα και τοπογραφικό χαρακτήρα σκηνοθετημένο σύγχρονα  και με διαχρονικούς συμβολισμούς .

Εναπόκειται πλέον στους ίδιους τους Δήμους να κινητοποιηθούν και να αξιοποιήσουν αυτήν την ευκαιρία που τους δίνεται, ώστε να προσφέρουν στους δημότες τους  ποιοτική ψυχαγωγία και πολιτισμό.

Βρίσκεστε εδώ: Home Δελτία Τύπου Δελτίο Τύπου - Συνεργασία με ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ