Νέα διανομή υγειονομικού υλικού από την ΠΕΔ Δ.Ε

Για δεύτερη συνεχή φορά διένειμε υγειονομικό υλικό η  Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Ελλάδας ( ΠΕΔ Δ.Ε ) στους Δήμους της Δυτικής Ελλάδας. Συγκεκριμένα προέβη στην διανομή 31.200  μασκών υγείας,αλλά  για πρώτη φορά και σε ισόποσο αριθμό από ζευγάρια γάντια  μιας χρήσεως , συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στην υγειονομική θωράκιση των Δήμων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος.

Η προμήθεια του εν λόγω υλικού εξασφαλίστηκε ,γιά μια ακόμα φορά  από την ΚΕΔΕ, στα πλαίσια της συνεργασίας της με το Υπουργείο Υγείας.

Συνολικά και μέσα από αυτή την συνεργασία θα διανεμηθούν κατά φάσεις  σε επίπεδο Δήμων όλης της χώρας περίπου  300.000  μάσκες μέσω των  ΠΕΔ καθώς και αριθμός γαντιών.

Η επιμέρους κατανομή πραγματοποιήθηκε ξανά με βάση τα επίσημα στοιχεία της ΕΕΤΑΑ για τον αριθμό εργαζομένων των Δήμων στις κοινωνικές δομές τους.

Προτεραιότητα των αρμόδιων Υπουργείων και της ΚΕΔΕ είναι σε πρώτη φάση να καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες των εργαζόμενων στο «Βοήθεια στο Σπίτι».

 Πλέον αυτών των δύο  αποστολών   η ΚΕΔΕ  εξετάζει την δυνατότητα  για προμήθεια επιπλέων υγειονομικού υλικού, χρηματοδοτώντας το από το αποθεματικό της. 

Να σημειωθεί ότι η ΠΕΔ ΔΕ από την πρώτη στιγμή της  εμφάνισης της επιδημίας του Κορωνοιού,  βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία τόσο με το αρμόδιο Υπουργείο Υγείας, όσο και με την ΚΕΔΕ, προκειμένου να εξασφαλίζεται η άμεση ενημέρωση,  αλλά και η παροχή υλικών υποστήριξης στους Δήμους της Περιφέρειας Δυτικής Ελάδος. 

Επίσης στην επικείμενη συνεδρίαση του Διοικητικού της Συμβουλίου στις 28/5 θα συζητηθεί στα πλαίσια της ημερήσιας διάταξης η δυνατότητα της ολοκληρωμένης και διαρκής υποστήριξης των Δήμων , σε επιτελικό επίπεδο ,εντάσσοντας στο συνολικό πρόγραμμα υποστήριξης τους σε θέματα Πολιτικής προστασίας και την πρωτοεμφανιζόμενη διάσταση των υγειονομικών αναγκών.

Βρίσκεστε εδώ: Home Δελτία Τύπου Νέα διανομή υγειονομικού υλικού από την ΠΕΔ Δ.Ε