Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

Η Κεραμική και η Ζωγραφική της Ξένιας Αραπάκη
Από Δευτέρα 15 Ιούλιος 2024
Έως Παρασκευή 09 Αύγουστος 2024
Επισκέψεις : 25
από Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Η αναδρομική έκθεση της Ξένιας Αραπάκη συνδυάζει το κεραμικό της έργο με το έργο της στη ζωγραφική αναδεικνύοντας τα κοινά σημεία στις δύο αυτές εκφάνσεις της τέχνης της. Από τη μια μεριά το σχέδιό της που έχει πάντα μια γλυπτική διάθεση και την ώθησε να καταπιαστεί με τον πηλό και το γύψο αλλά και να δώσει όγκο και κίνηση στη ζωγραφική σύνθεση. Από την άλλη μεριά, τη χρωματική παλέτα της η οποία εκμεταλλεύεται μια περιορισμένη γκάμα καθαρών χρωμάτων, από τα γαιώδη έως τις παρυφές του λευκού, για να αναδείξει τις αφαιρετικές συνθέσεις της στη ζωγραφική, καθώς και την αφοσίωσή της στην αφαίρεση παράλληλα με μια υπόσχεση λειτουργίας και σκοπού στις κεραμικές φόρμες. Σημείο αναφοράς της διάδοσης του έργου της στο ευρύ κοινό αποτελεί η δημιουργία εργαστηρίου κεραμικής στην Κέρτεζη, φωτογραφικά και εικαστικά ενθύμια του οποίου θα παρουσιασθούν στην έκθεση.

Τοποθεσία Πέτρινο κτίριο Δημοτική Κοινότητα Καλαβρύτων Ώρες λειτουργίας: 11:00π.μ. έως 14:00μ.μ. & 18:00μ.μ. έως 21:00μ.μ.