Συνέντευξη Τύπου ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας στον Πύργο

Με τα μελανότερα χρώματα περιέγραψε την κατάσταση που επικρατεί στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και δή  στους Δήμους της Ελληνικής Επικράτειας ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας κ. Παύλος Μοσχολιός  κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στις 28 Αυγούστου 2012 στα τοπικά μέσα ενημέρωσης στα γραφεία της ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας στον Πύργο παρουσία των Δημάρχων Αρχαίας Ολυμπίας κ. Θύμιου Κοτζιά , Ανδρίτσαινας – Κρεστένων κ. Διονυσίου Μπαλιούκου, Πηνειού κ. Αλεξίου Καστρινού , Ανδραβίδας Κυλλήνης κ.  Δημήτρη Αρβανίτη . Αξίζει να σημειωθεί ότι τον  Δήμο Πύργου εκπροσώπησε ο αντιδήμαρχος κ. Γιάννης Αργυρόπουλος αφού ο Δήμαρχος κ. Μάκης Παρασκευόπουλος απουσίαζε στο εξωτερικό ενώ ο Δήμαρχος Ηλιδας κ. Γιάννης Λυμπέρης απουσίαζε λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων στην ΚΕΔΕ.

 

   Κατά την τοποθέτησή τους όλοι οι Δήμαρχοι αναφέρθηκαν στην δύσκολη οικονομική κατάσταση που βιώνουν οι Δήμοι όλης της χώρας οι οποίοι όπως τόνισε οδηγούνται στην κατάρρευση, επίσης επισήμαναν την αναγκαιότητα αλλαγής της Κυβερνητικής πολιτικής απέναντι στους Δήμους ξεκαθαρίζοντας πως αν δεν αλλάξει , οι περισσότεροι ΟΤΑ θα οδηγηθούν το αμέσως επόμενο διάστημα σε στάση πληρωμών.

   Ολοκληρώνοντας ο κ. Μοσχολιός ανέφερε ότι η Κυβέρνηση θα πρέπει να καταλάβει τον ρόλο που επιτελεί η Αυτοδιοίκησης και να την βοηθήσει στα να ξεπεράσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει έτσι ώστε να βρεθεί μπροστά σε δυσάρεστες εξελίξεις .

   Η ΠΕΔ Δυτ. Ελλάδας ενόψει του έκτακτου συνεδρίου της ΚΕΔΕ προτείνει:

  •  Οι Δήμοι να παραμείνουν κλειστοί και να λειτουργήσουν με προσωπικό  ασφαλείας ,την ημέρα του έκτακτου συνεδρίου της ΚΕΔΕ ( Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012 )
  • Να πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Υπουργεία Οικονομικών και Εσωτερικών και έξω από την Βουλή
  • Να αποσταλεί προς όλους τους Ευρωβουλευτές επιστολή με σκοπό τη διεθνοποίηση του προβλήματος
  • Οι αιρετοί της Τ.Α. που συμμετέχουν στην επιτροπή περιφερειών να θέσουν εκεί το θέμα και να ζητήσουν τη λήψη απόφασης συμπαράστασης προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση
  • Να αποσταλεί ενημερωτική επιστολή προς όλους τους Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου
  • Να κλιμακωθούν οι κινητοποιήσεις στους Δήμους εάν η Κυβέρνηση εμμένει στην αδιάλλακτη πολιτική της απέναντι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση
Βρίσκεστε εδώ: Home Δελτία Τύπου Συνέντευξη Τύπου ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας στον Πύργο