Σύγχρονα Τοπικά Σχέδια Δράσης για την Αποτελεσματικότερη Πρόληψη των Δασικών Πυρκαγιών

 

Πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί 12/3/2013 στην αίθουσα του Τοπικού Παραρτήματος Ηλείας της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Ελλάδας (πρώην ΤΕΔΚ Ν. Ηλείας) εκδήλωση για ζητήματα Πρόληψης Δασικών Πυρκαγιών.

Την εκδήλωση οργάνωσαν η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Ελλάδας και αφορούσε Σύγχρονα Τοπικά Σχέδια Δράσης για την Αποτελεσματικότερη Πρόληψη των Δασικών Πυρκαγιών.

Μέσα από το έργο FOREST CITIES  που χρηματοδοτήθηκε από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Life+, αναπτύχθηκε από το Πανεπιστήμιο Αθηνών (Εργαστήριο Πρόληψης και Αντιμετώπισης Φυσικών Καταστροφών) και το Πολυτεχνείο Κρήτης (Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών), τεχνογνωσία για την εκπόνηση πρότυπων Τοπικών Σχεδίων Δράσης με την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών (γεωπληροφοριακά συστήματα και τηλεματική).

Η εκδήλωση κρίθηκε ενδιαφέρουσα για τη διάχυση της εν λόγω τεχνογνωσίας στους  Δήμους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και ιδιαίτερα της Ηλείας που πρόσφατα είχαν πληγεί από πυρκαγιές.

Βρίσκεστε εδώ: Home Δελτία Τύπου Σύγχρονα Τοπικά Σχέδια Δράσης για την Αποτελεσματικότερη Πρόληψη των Δασικών Πυρκαγιών