Δελτίο Τύπου για το Ν/Σ "ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ"

Με μεγάλη πλειοψηφία το Δ.Σ. της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων -Π.Ε.Δ. - Δυτικής Ελλάδας στην συνεδρίασή του την Τρίτη 8-5-2018 υιοθέτησε την απόφαση της Κ.Ε.Δ.Ε. που αφορούσε το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών με την επωνυμία “ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ”. Συγκεκριμένα οι εκπρόσωποι της παράταξης “ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ” και “ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ” ψήφισαν τα παρακάτω:

1. Απορρίπτουν στο σύνολό του το συγκεκριμένο σχέδιο Νόμου, και το επιστρέφουν στον Υπουργό Εσωτερικών ως απαράδεκτο, γιατί δεν προωθεί καμία αλλαγή στο μοντέλο λειτουργίας του Κράτους, δεν λαμβάνει υπόψη τις θέσεις που έχει εκφράσει και καταθέσει επίσημα η Κ.Ε.Δ.Ε., αλλά και δεν ανταποκρίνεται στις μεγάλες ανάγκες που έχει σήμερα ο θεσμός της Αυτοδιοίκησης, για να επιτελέσει το έργο του, προς όφελος των τοπικών μας κοινωνιών.

2. Ζητούν την απόσυρση του νομοσχεδίου.

3. Ζητούν την άμεση έναρξη ενός ουσιαστικού διαλόγου με την Κυβέρνηση, με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα τουλάχιστον δύο μηνών, προκειμένου να υπάρξει ένα σχέδιο νόμου που θα προωθεί πραγματικά τη μεταρρύθμιση.

4. Καταγγέλουν ότι το συγκεκριμένο Ν/Σ οδηγεί τους Δήμους σε ακυβερνησία, χάος και παράλυση. Ενώ ενισχύει τη διαφθορά και την συναλλαγή στην καθημερινή λειτουργία των Δήμων.

5. Ζητούν από τον Υπουργό Εσωτερικών να δεσμευθεί πως δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή του εκλογικού συστήματος των αυτοδιοικητικών εκλογών χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της Αυτοδιοίκησης. Σε κάθε περίπτωση, η όποια αλλαγή του εκλογικού συστήματος να ισχύει από τις μεθεπόμενες εκλογές.

6. Ζητούν τη σύσταση Επιτροπής στην οποία θα συζητηθούν όλα τα ζητήματα που χρήζουν επίλυσης μέσω της επόμενης Συνταγματικής Αναθεώρησης.

Επί του νομοσχεδίου οι εκπρόσωποι της παράταξης “ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ” κατέθεσαν και ψήφισαν δική τους ολοκληρωμένη πρόταση.
Την απόφαση της Π.Ε.Δ. Δ.Ε. καταψήφισε η εκπρόσωπος της παράταξης “ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ” παρουσιάζοντας και καταθέτοντας τις απόψεις της.
Βρίσκεστε εδώ: Home Δελτία Τύπου Δελτίο Τύπου για το Ν/Σ "ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ"