ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΠΑΘΕΙΣ

Ανάγκη για άμεση κινητοποίηση όλων μας ώστε να συγκεντρωθεί υλικό ανθρωπιστικής βοήθειας από την ΠΕΔ.ΔΕ και τους Δήμους της Δυτικής Ελλάδας, και να αποσταλεί  ταχύτατα στα θύματα των σεισμών σε Τουρκία και Συρία.

Τεράστια θλίψη προκάλεσε σε όλους μας η είδηση των φονικών σεισμών. Οι πολίτες της γειτονικής μας Τουρκίας αλλά και της Συρίας δοκιμάζονται από τις θλιβερές συνέπειες των καταστροφικών σεισμών που πλήττουν τις περιοχές τους. Μπροστά σε αυτήν την πρωτοφανούς μεγέθους ανθρώπινη τραγωδία, όπου έχουν χάσει τη ζωή τους χιλιάδες συνάνθρωποι μας και δεκάδες χιλιάδες ακόμη έχουν βρεθεί κυριολεκτικά στο δρόμο, αποτελεί υποχρέωση όλων μας να συνδράμουμε με κάθε πρόσφορο τρόπο και σε άμεσο χρόνο, παρέχοντας ουσιαστική βοήθεια σε αυτούς που τη χρειάζονται.

Στο πλαίσιο αυτό η ΚΕΔΕ ανέλαβε να κινητοποιήσει τους Δήμους και να συντονίσει το έργο της συγκέντρωσης της ανθρωπιστικής βοήθειας στην Τουρκία και την Συρία συμμετέχοντας ενεργά  στην εθνική προσπάθεια και την άμεση κινητοποίηση της χώρας μας.

Οι Δήμοι της Δυτικής Ελλάδας θα συγκεντρώσουν ο κάθε ένας άμεσα είδη   πρώτης ανάγκης όπως κουβέρτες, παπλώματα, σκηνές και ιατροφαρμακευτικό υλικό,  (προσοχή όχι τρόφιμα ).  

Επειδή οι συνθήκες λόγω του κατεπείγοντος απαιτούν ιδιαίτερη ταχύτητα πρέπει όλοι να κινηθούμε ταχύτατα .

Κάθε Δήμος θα απευθυνθεί στον κόσμο με ανακοινώσεις σε όλα τα τοπικά μέσα (τύπο, ραδιόφωνα, τοπική τηλεόραση) καθώς και όλους τους τοπικούς συλλόγους, εθελοντικές οργανώσεις κτλ. και θα ζητά από τους πολίτες να φέρουν το συγκεκριμένο υλικό που προτείνεται σε σημείο που ο ίδιος ο Δήμος θα ορίσει  έως την Πέμπτη το μεσημέρι.

Στη συνέχεια  το υλικό θα αποσταλεί με ευθύνη του κάθε Δήμου στην Πάτρα την Πέμπτη το απόγευμα στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο όπου και θα συγκεντρωθεί από όλους τους Δήμους της Δυτικής Ελλάδας. Η βοήθεια αυτή κατόπιν  συνεργασίας της ΠΕΔ.ΔΕ με την  ΚΕΔΕ θα αποσταλεί προς τις δύο χώρες σε συνεννόηση πάντα με τις εθνικές αρχές της χώρας μας.

Θεωρώ πως όλοι  θα ανταποκριθούμε  με συνέπεια και αμεσότητα και σε αυτό το κάλεσμα ανθρωπιάς , αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά έμπρακτα, ότι οι πολίτες της Δυτικής Ελλάδας έχουμε αυτήν την μοναδική διάθεση προσφοράς και αλληλεγγύης και ο θεσμός της αυτοδιοίκησης αποτελεί γέφυρα φιλίας και συνεργασίας των λαών της περιοχής.

Βρίσκεστε εδώ: Home Δελτία Τύπου ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΠΑΘΕΙΣ