Δελτίο Τύπου - Αίτημα ανάληψης της χρηματοδότησης συντήρησης του δικτύου δημοτικής οδοποιίας από το Κράτος

Το ΔΣ της Π.Ε.Δ.Δ.Ε. στην συνεδρίασή του την Πέμπτη 11 Απριλίου συζήτησε τις συνθήκες που δημιουργούνται στους Δήμους, σε όλη τη Δυτική Ελλάδα, σε σχέση με την κατάσταση του δικτύου Δημοτικής Οδοποιίας. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε ότι διαθέτουν δεκάδες χιλιόμετρα τα οποία αδυνατούν να τα συντηρήσουν ως συνέπεια των εντελώς απομειωμένων και ανεπαρκών πόρων από τους ΚΑΠ και την ΣΑΤΑ συμπεριλαμβανομένου του υψηλότατου κόστους εξαιτίας της κακής κατάστασης και της μεγάλης παλαιότητας του δικτύου.

Διαβάστε περισσότερα: Δελτίο Τύπου - Αίτημα ανάληψης της χρηματοδότησης συντήρησης του δικτύου δημοτικής οδοποιίας από...

Δελτίο Τύπου - Αίτημα ενημέρωσης του ΔΣ της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Ελλάδας σχετικά με τα υλοποιούμενα στην περιοχή μας τοπικά πολεοδομικά σχέδια.

Το ΔΣ της Π.Ε.Δ.Δ.Ε. στην συνεδρίασή του την Πέμπτη 11 Απριλίου συζήτησε για τις συνθήκες που δημιουργούνται τόσο στην Δυτική Ελλάδα όσο και στην υπόλοιπη Χώρα με βάση πολύ σημαντικές μελέτες τοπικών πολεοδομικών σχεδίων που υλοποιούνται με τη χρηματοδότηση του Ταμείου Ανθεκτικότητας και Ανάκαμψης από τους εκάστοτε αναδόχους τεχνικούς συμβούλους της πολιτείας. 

Διαβάστε περισσότερα: Δελτίο Τύπου - Αίτημα ενημέρωσης του ΔΣ της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Ελλάδας σχετικά με...

Αποφάσεις Διοικητικού Συμβουλίου Π.Ε.Δ. Δυτικής Ελλάδας 25/10/2023

Στη Συνεδρίαση του Δ.Σ. της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Ελλάδος της 25 Οκτωβρίου 2023 ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ. Δυτ. Ελλάδας κ. Α. Παπαδόπουλος ενημέρωσε τα μέλη του ΔΣ για το Προσχέδιο του Κρατικού Προϋπολογισμού 22024 καθώς και για τα ζητήματα που δημιουργεί στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ο νέος Νόμος για την κατάργηση των Νομικών της Προσώπων. 

H Ένωση συντάσσεται με τις προτάσεις της Επιτροπής Οικονομικών της ΚΕΔΕ επί του προσχεδίου κρατικού προϋπολογισμού. Διεκδικεί την δίκαιη κατανομή πόρων με βάση τις αποφάσεις των συλλογικών μας οργάνων και τις προτάσεις ΕΕΤΑΑ-ΚΕΔΕ για την ενίσχυση των ΚΑΠ με βάση το μοντέλο λειτουργικού κόστους και την μη δημιουργία νέων παρακρατηθέντων πόρων.

Διαβάστε περισσότερα: Αποφάσεις Διοικητικού Συμβουλίου Π.Ε.Δ. Δυτικής Ελλάδας 25/10/2023

Προσφυγή της Π.Ε.Δ. Δυτικής Ελλάδας ενάντια στην άδικη επιβολή του ‘’Τέλους Ταφής’’

Στη Συνεδρίαση του Δ.Σ. της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Ελλάδος της 4 Δεκεμβρίου 2023 ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ. Δυτ. Ελλάδας κ. Α. Παπαδόπουλος ενημέρωσε τα μέλη του ΔΣ για την άδικη επιβάρυνση που δημιουργεί στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ο νόμος για το ‘’Τέλος Ταφής’’.

Διαβάστε περισσότερα: Προσφυγή της Π.Ε.Δ. Δυτικής Ελλάδας ενάντια στην άδικη επιβολή του ‘’Τέλους Ταφής’’

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΣΥΡΙΑ

Με την μεταφορά του τέταρτου μεγάλου φορτίου με ανθρωπιστική βοήθεια προς τους δοκιμαζόμενους λαούς της Τουρκίας και της Συρίας εξαιτίας των πρόσφατων ισχυρών σεισμών πλησιάζει στο τέλος της αυτή η συντονισμένη και μεθοδευμένη από την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Ελλάδας (Π.Ε.Δ.Δ.Ε.) πρώτη προσπάθεια άμεσης υποστήριξης τους. Οι κάτοικοι της Δυτικής Ελλάδας με την ταχύτατη και μαζική ανταπόκρισή τους απέδειξαν ότι διαθέτουν περίσσευμα αλληλεγγύης, ανθρωπιάς και αγάπης προς τους γείτονες συνανθρώπους που υποφέρουν.

Τόσο ο Πρόεδρος όσο και το Διοικητικό συμβούλιο της ΠΕΔ.ΔΕ θέλουμε να ευχαριστήσουμε:

Διαβάστε περισσότερα: ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΣΥΡΙΑ

Βρίσκεστε εδώ: Home ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
feed-image Feed Entries