ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Διαδρομή Ολυμπιακής φλόγας

Η Π.Ε.Δ.  Δ.Ε. έχοντας επίγνωση του επιτελικού  της ρόλου στην υποστήριξη των κορυφαίων εκδηλώσεων υπερτοπικής εμβέλειας που λαμβάνουν χώρα στην εδαφική περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας, υπήρξε πάντα σταθερός αρωγός και υποστηρικτής τους με κάθε τρόπο και μέσο. 

Έχοντας δε την τύχη η περιοχή μας να έχει μια ιδιαίτερα βαρύνουσα Ιστορικότητα σε εθνικό επίπεδο, αυτό ακριβώς το ενδιαφέρον μας έχει στοιχεία επιβεβλημένου καθήκοντος .

Στις 12 Μαρτίου 2020 πραγματοποιείται στην Αρχαία Ολυμπία η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας  για τους ΧΧΧΙΙ Ολυμπιακούς Αγώνες που θα διεξαχθούν στο Τόκιο. Πρόκειται  για την μοναδική παγκόσμια γιορτή που δίνει την ευκαιρία στην χώρα μας, αλλά και στην περιοχή μας, να προβάλλονται  σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Στο  νεοσύστατο  Διοικητικό  μας  Συμβούλιο,  είχαμε  την  ευκαιρία  να  συζητήσουμε  το  ζήτημα  της  διαδρομής  της  Ολυμπιακής  Φλόγας  και  να  ενημερωθούμε  αναλυτικά.  Μετά  από  συζήτηση,  το  Δ.Σ. ομόφωνα  αποφάσισε  να εκφράσει  προς  την  Ελληνική  Ολυμπιακή  Επιτροπή, την έντονη διαφωνία του για την επιλογή που αφορά την πορεία  της Ολυμπιακής Φλόγας και η οποία για πρώτη φορά αφήνει εκτός  διαδρομής, μεγάλο τμήμα της Δυτικής Ελλάδας, επιλέγοντας μετά την Ηλεία, η φλόγα να κατευθυνθεί προς την Μεσσηνία .

 

Πιστεύουμε ότι λόγοι Ιστορικότητας  της περιοχής μας αλλά και βαρύτητα πού συνδέεται  με

·       Πληθυσμιακά κριτήρια  (Πάτρα - Τρίτη μεγαλύτερη Πόλη στην Ελλάδα)

·       Γεωγραφικά κριτήρια  (Δυτικός Άξονας)

·       Αναπτυξιακά κριτήρια   (Δυτική πύλη εισόδου της χώρας)

συνηγορούν  στο να ακολουθηθεί η καθιερωμένη διαδρομή του παρελθόντος. 

Σε όλα τα παραπάνω θα μπορούσε να συμπληρωθεί και η διαχρονική συνεργασία που σαν Δυτική Ελλάδα είχαμε  κατά το παρελθόν με την Ολυμπιακή Επιτροπή, τον Οργανισμό Αθήνα 2004 και άλλους μετέπειτα κορυφαίους Αθλητικούς Θεσμούς, καθώς και την συμβολή μας στην προετοιμασία αθλητικών ομάδων αλλά και στην διεξαγωγή κορυφαίων αθλητικών διοργανώσεων, με πιο πρόσφατη την διεξαγωγή των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων.

Η περιοχή μας είναι επίσης γενέτειρα πλήθους  διακεκριμένων αθλητών και Ολυμπιονικών. 

Όλα τα παραπάνω καταδεικνύουν την σύνδεση της Δυτικής Ελλάδας με κάθε στοιχείο που συνιστά το Ολυμπιακό Ιδεώδες - όπως αυτό συντηρείται στην διάρκεια του χρόνου - και κατά συνέπεια  με την διαδρομή της Ολυμπιακής Φλόγας που αποτελεί μέρος του.

Ελπίζοντας να συμψηφισθούν όλα τα στοιχειοθετημένα επιχειρήματά μας και να επικαιροποιηθούν τα κριτήρια αυτά που ίσχυαν τόσες δεκαετίες  και πραγματικά δεν κατανοούμε γιατί άλλαξαν, ώστε να ληφθεί τελικά η απόφαση να παραμείνει η διαδρομή της Ολυμπιακής Φλόγας ως είχε στο παρελθόν. 

Εκφράζοντας την ομόφωνη βούληση του συνόλου των Δημάρχων της Δυτικής Ελλάδας, ευελπιστούμε για την ανταπόκριση  της Ε.Ο.Ε. στο αίτημά μας.

Βρίσκεστε εδώ: Home Δελτία Τύπου ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Διαδρομή Ολυμπιακής φλόγας