Απόφαση για Επικείμενη δίκη του Δημάρχου Πατρέων κ. Κ. Πελετίδη

Ο  Πρόεδρος  της  Π.Ε.Δ.  Δυτ.  Ελλάδας  κ. Γ. Παπαναστασίου,  ενημέρωσε  το  σώμα  σχετικά  με   την μήνυση που υποβλήθηκε  από τέως βουλευτή της Χρυσής Αυγής  κατά του Δημάρχου Δ. Πατρέων κ. Κώστα Πελετίδη με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος. καθώς υλοποιώντας και αντίστοιχες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου δεν διευκόλυνε τη δράση της Χρυσής Αυγής.

Διαβάστε περισσότερα: Απόφαση για Επικείμενη δίκη του Δημάρχου Πατρέων κ. Κ. Πελετίδη

Ψήφισμα για το Προσφυγικό

Το  Δ.Σ.  της  ΠΕΔ  Δυτ. Ελλάδας, κατά  την  Εκτακτη  Συνεδρίασή  του  στις  21.3.2016, εξέδωσε  το  ακόλουθο  Ψήφισμα  για  το  Προσφυγικό.

 

Attachments:
Download this file (Ψήφισμα 21-3-2015.pdf)Ψήφισμα 21-3-2015.pdf[Ψήφισμα για το Προσφυγικό]147 kB

Ψήφισμα κατά της ποινικοποίησης των αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Το ΔΣ της Π.Ε.Δ.  Δυτ. Ελλάδας, καταδικάζει ομόφωνα την κατάθεση μήνυσης  εκ μέρους του Γενικού Γραμματέα Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων, κατά των Δημάρχων Αγρινίου και Ακτίου – Βόνιτσας, καθώς και κατά των Προέδρων των Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) των αντίστοιχων ενοτήτων,  σχετικά με τη διάθεση των απορριμμάτων του Δήμου Πύργου.  Παράλληλα  επισημαίνει  ότι, κανένας γενικός γραμματέας δεν νομιμοποιείται να χαρακτηρίζει ‘’υπαλλήλους’’ τους αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ούτε  να  καταργεί  το  αυτοδιοίκητο  του  θεσμού.

Διαβάστε περισσότερα: Ψήφισμα κατά της ποινικοποίησης των αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Ψήφισμα για τις αγροτικές κινητοποιήσεις

H  Π.Ε.Δ. Δ.Ε. εκφράζει τη συμπαράστασή της στον αγώνα των αγροτών και τις κινητοποιήσεις τους.

Κινητοποιήσεις που σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να φέρουν την πλειοψηφία της κοινωνίας απέναντι στις διεκδικήσεις των αγροτών.

Η θέση μας είναι ότι η επίλυση των μεγάλων ανοιχτών ζητημάτων που απασχολούν την κοινωνία μας, όπως το ασφαλιστικό και το φορολογικό σύστημα, δεν μπορούν να επιλυθούν χωρίς οργανωμένο και ειλικρινή  διάλογο μεταξύ της Κυβέρνησης, των κομμάτων της Αντιπολίτευσης και των κοινωνικών εταίρων.

Διαβάστε περισσότερα: Ψήφισμα για τις αγροτικές κινητοποιήσεις

Ψήφισμα της ΠΕΔ σχετικά με την ΠΝΠ για τα Ταμειακά Διαθέσιμα των ΟΤΑ

Το ∆.Σ. της Π.Ε.∆. Δυτικής Ελλάδας, συνεδρίασε σήμερα, 22/04/2015 εκτάκτως, παρουσία πολλών Δημάρχων της ΠΔΕ, για να συζητήσει το ζήτημα της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία η Κυβέρνηση υποχρεώνει τους ΟΤΑ Α’ βαθμού να καταθέτουν τα ταμειακά τους διαθέσιμα στην Τράπεζα της Ελλάδος. 

Μετά από διαλογική συζήτηση αποφάσισε ομόφωνα:

Attachments:
Download this file (Ψήφισμα ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας.pdf)Ψήφισμα[ ]46 kB

Διαβάστε περισσότερα: Ψήφισμα της ΠΕΔ σχετικά με την ΠΝΠ για τα Ταμειακά Διαθέσιμα των ΟΤΑ

Βρίσκεστε εδώ: Home Θέματα Δ.Σ. & Αποφάσεις